Datakwaliteit is al jaren een belangrijk onderwerp. Sterker nog, in 2019 was datakwaliteitsmanagement één van de belangrijkste focusgebieden in business intelligence! Volgens Toucan Toco, een leverancier van business intelligence oplossingen, zijn er in 2020 vijf manieren waarop business intelligence gaat veranderen. Hun verwachting is dat de focus op datakwaliteit in 2020 nog sterker zal worden. Een goed teken!

Klik hier voor het artikel over de vijf manieren waarop business intellignece zal veranderen.

Mocht u meer willen weten over het verbeteren van de kwaliteit van de data in uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

De AP heeft enkele weken terug een normuitleg gepubliceerd over de interpretatie van het begrip "gerechtvaardigd belang". Het komt er op neer dat er veel vaker toestemming moet worden gevraagd voor de verwerking van persoonsgegevens. De AP slaat de plank hier volgens mij behoorlijk mis. Lees de gedachten en blog van Mark Jansen van DirkZwager advocaten hierover. Heeft hij een punt?

Eind november heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de definitieve DPIA-lijst gepubliceerd waarop alle verwerkingen staan waarvoor het verplict is een DPIA uit te voeren. Deze lijst heeft de AP afgestemd met de andere privacytoezichthouders in de Europese Unie (EU).

Lees hier het artikel van de AP hierover.

Mocht u vragen hebben over DPIA's en het uitvoeren hiervan, neem dan vrijblijvend contact met ons op.